Бундестаг рекомендує дати Україні “озброєння великої дальності”: далі рішення за Шольцем

Ракети TAURUS / Getty Images

Народний депутат Єгор Чернєв повідомив у своєму фейсбуці, що Україна може отримати довгоочікувані ракети TAURUS. Але це ще не остаточне рішення, 24 Канал розкаже деталі.

Нещодавно Шольц ухилився від прямої відповіді на питання, коли ж Україна отримає TAURUS. Він сказав, що це питання дивне, а Німеччина витрачає на постачання зброї в Україну найбільше в Європі.

Що відомо про рішення Бундестагу щодо TAURUS

Щойно Бундестаг проголосував за рекомендацію надати Україні системи дальньої дії для завдання “точкових ударів глибоко в тилу російського агресора”. Тобто “Таурусів”,
– написав Чернєв.

Нардеп додав, що 22 лютого було ухвалено коаліційний документ, на відміну від опозиційного, який відхилили цього ж дня раніше.

Втім, остаточне рішення щодо передачі Україні ракет TAURUS – за канцлером Олафом Шольцем.

“Градус питання поступово підвищуємо, щоб добитися результату”, – підсумував Чернєв.

Що означає це рішення Бундестагу про TAURUS для України

У коментарях до свого допису Єгор Чернєв пояснив: рекомендація ще не означає факт надання ракет Україні.

“У питаннях оборони та зовнішньої політики останнє слово завжди за канцлером. Але це ще одна цеглинка до прийняття рішення”, – написав він.

Зверніть увагу! В прийнятому документі не звучить назва саме ракет TAURUS – правляча партія відхилила цю вимогу і говорить, що це “питання інтерпретації”. Єгор Чернєв зауважив так: “Коаліція компромісно погодила текст про зброю далекої дії. Інших ракет для таких цілей у Німеччини немає”.Яка позиція Шольца щодо передачі Україні ракет TAURUS

Канцлер усіляко зволікає з ухваленням рішення й ухиляється від прямих відповідей. В останньому коментарі на цю тему він сказав дуже розмито: “Важливо ухвалювати правильні рішення у правильний момент. І ми робимо ці рішення… Крок за кроком ми продовжуємо ухвалювати правильні рішення”.

Імовірно, Німеччина побоюється українських ударів по російській території і тому не надає ракети. Міністр оборони країни Борис Пісторіус заявив, що “ситий по горло” дебатами щодо цих далекобійних ракет, – такі його слова навели журналісти.

Водночас Дмитро Кулеба запевнив: ЗСУ не будуть бити “Таурусами” по Москві. Як Україна збирається використовувати TAURUS – у матеріалі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *