Був найсучасніший у Росії: росіяни спустили корабель “Сергій Котов” на воду тільки у 2021 році

“Сергій Котов” – один із новітніх кораблів ЧФ Росії, який спустили на воду лише у 2021 році / Колаж 24 Каналу (Фото з відкритих джерел)

Російський флот знову втратив ще одне своє судно – “Сергій Котов”. До того ж це новий корабель, який спустили на воду лише у 2021 році.

Україна в тимчасово окупованому Криму знищила російський корабель “Сергій Котов”. Це сталося в ніч на 5 березня.

“Сергій Котов” був новий російський корабель

Російське судно “Сергій Котов” – другий патрульний корвет проєкту 22160, котрий Росія збудувала на потужностях суднобудівного заводу “Залив” у тимчасово окупованому Криму. До того ж це четвертий корвет такого типу в складі російського Чорноморського флоту.

Відомо, що 29 січня 2021 року суднобудівний завод “Залив”, що функціонує в окупованому Криму, спустив на воду новий патрульний корабель “Сергій Котов”.

“Сергій Котов” спустили на воду тільки 29 січня 2021 року: дивіться відео

Будівництво цього корабля тривало майже 4 роки. Цей корвет приєднався до Чорноморського флоту вже в липні 2022 року.

Характеристики кораблів проєкту 22160:

водотоннажність – 1800 тонн;
довжина корпусу – 94 метри;
ширина корпусу – 14 метрів;
швидкість ходу – до 25 вузлів;
автономність – до 60 діб; 6000 миль за швидкості ходу 16 вузлів;
екіпаж – 28 осіб;
основне озброєння: одна артустановка калібру 76 мм АК-176МА, вісім ракет “Калібр” або ж вісім ПКР Х-35 “Уран”.

У Росії цей проєкт корабля – один із найсучасніших. Відомо, що наразі спущено на воду чотири такі кораблі. Ідеться про судна “Василь Биков”, “Дмитро Рогачов”, “Павло Державін” та “Сергій Котов”. Поки що з них не зазнавав пошкоджень лише “Дмитро Рогачов”.

Довідка! Нагадаємо, що Сили оборони України не вперше атакують цей корабель – у вересні 2023 року під час атаки на кораблі російського флоту “Сергій Котов” уже діставав суттєві пошкодження.Україна знищила корабель “Сергій Котов”: основне

  • У ніч проти 5 березня українські морські безпілотники атакували та знищили російський патрульний корабель проєкту 22160 “Сергей Котов” в акваторії Чорного моря.
  • Корабель атакували морськими дронами Magura V5. На судні пошкоджена корма, правий та лівий борти.
  • Представник ГУР Андрій Юсов розповів, що дані щодо екіпажу з’ясовують. “Є загиблі та поранені. Проте є ймовірність, що частина екіпажу могла евакуюватися. Принаймні відомо про понад 10 карет швидкої допомоги, які на найближчій ділянці суходолу були викликані ворогом. Тобто евакуаційна операція все ж таки проводилася”, – зазначив Юсов.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *