Це не розкол у військових зусиллях, – Кулеба про можливе звільнення Залужного

Кулеба прокоментував ймовірне звільнення Залужного / Колаж 24 Каналу, фото Getty images

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував інформацію щодо ймовірного звільнення Залужного. За його словами, можлива відставка чинного Головнокомандувача ЗСУ не означатиме “розкол” у військових зусиллях України.

Інформація про можливе звільнення Залужного з посади з’явилась пізно ввечері 29 січня. Про це писала низка українських видань із посиланням на різні джерела.

Ймовірне звільнення не свідчитиме про розкол

Глава МЗС зауважив, що можливість звільнити очільника війська – це конституційне право президента. За його словами, будь-які зміни у військово-політичному керівництві не свідчитимуть про розкол.

Ми можемо дискутувати про тактику всередині команди, але ми всі об’єднані навколо нашої стратегічної мети – поразки Росії в Україні та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України,
– заявив Дмитро Кулеба.

Він також зазначив те, що наразі стосовно стратегічної мети усередині військово-політичного керівництва взагалі немає дискусій.

Водночас очільник МЗС заперечив припущення, що зміни в уряді можуть вплинути на відносини України з іноземними партнерами.

Що відомо про інформацію щодо звільнення Залужного: основне

  • За попередньою інформацією, ввечері, 29 січня, чутки про “звільнення” Залужного одним із перших розповсюдив колишній народний депутат України Борислав Береза. Як зазначив посадовець, такі дані йому підтвердили нібито два джерела.
  • Пізніше в Міноборони спростували інформацію про звільнення. У своєму телеграм-каналі відомство опублікувало такий пост, у якому звернулися до журналістів та сказали, що вищезгадана інформація не є правдою.
  • Згодом прессекретар президента України Сергій Никифоров також заперечив інформацію щодо звільнення. Крім того, Никифоров тоді зазначив, що наразі предмету для розмов стосовно можливого звільнення Залужного – немає. Тому Валерій Залужний наразі лишається на своїй посаді Головнокомандувача ЗСУ, як це було і раніше.
  • Днями Володимир Зеленський заявив, що це кадрове питання всередині нашої держави. За його словами, якщо говорити про перезавантаження, то це стосується тих чи інших керівників держави, а не тільки одного чи іншого сектора. Водночас він не озвучив прізвище Залужного. Втім, він дав зрозуміти, що на українців очікують зміни.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *