Це велика перемога, – у НАТО відреагували на удар по “Цезарю Кунікову”

Україна затопила черговий російський корабель у Чорному морі. У Альянсі відреагували на удар по “Цезарю Кунікова”.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберга заявив, що значні втрати російського флоту у Чорному морі є великим досягненням та перемогою для українців. Він зазначив, що ще декілька місяців тому мало хто вірив, що таке може бути реальним, повідомляє кореспондентка 24 Каналу у Брюсселі.

Україна відкрила для себе коридор

Очільник Альянсу привітав Україну з великою перемогою у Чорному морі та зазначив, що їм вдалося завдати значних втрат російському Чорноморському флоту. Він привітав Україну з великим досягнення, адже ми змогли витіснити російський Чорноморський флот і відкрити коридор.

Тепер вони можуть експортувати зерно та інші товари на світовий ринок. Мало хто вірить, що це було можливо ще кілька місяців тому, але зараз фактично експорт зерна з України відбувається навіть без угоди з Росією,
– зазначив Столтенберг.

За його словами, успішні морські операції свідчать про вміння, навички та компетентність українських Збройних Сил. А також це результат їхньої винахідливості та майстерності

Затоплення “Цезаря Кунікова”

  • Зранку 14 лютого у тимчасово окупованому Криму ГУР спільно із ЗСУ затопили великий десантний корабель “Цезар Куніков”.
  • Знищення російського корабля підтвердили у Генштабі ЗСУ. Там додали, що спецоперацію проводили спільно з Головним управлінням розвідки.
  • У ГУР розповіли, що черговий російський корабель потопили за допомогою дронів Magura. Там зазначили, що “Цезар Куніков” отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути. Цікаво, що російський офіцер, чиїм іменем назвали корабель, був убитий рівно 81 рік тому.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *