Чи може бути дефіцит ракет для Patriot: Ігнат розставив всі крапки над “і”

Ігнат висловився щодо дефіциту ракет для Patriot / Getty Images, колаж 24 Каналу

Юрій Ігнат прокоментував публікації західних ЗМІ щодо ЗРК Patriot. Вони писали, що можуть виникнути проблеми з постачанням ракет-перехоплювачів для цих систем ППО.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат виступив в етері телемарафону. У нього поцікавилися, звідки у The New York Times інформація про ймовірність дефіциту ракет для ЗРК Patriot та чи відповідає вона дійсності, передає 24 Канал.

Що сказали у Повітряних силах

Юрій Ігнат зауважив, що до нього часто звертаються іноземці з питаннями, на які у нього немає відповідей та які він не має права відповідати. Тому ці представники західних медіа шукають якісь свої анонімні джерела.

Як пояснив спікер, з такою інтенсивністю бойових дій, які були 29 грудня та 2 січня, Україні потрібно буде більше боєприпасів для ЗРК Patriot. Адже за допомогою цих систем ППО мобільні вогневі групи збивають крилаті та балістичні російські ракети.

Він зауважив, що дефіцит ракет в України був, є і буде завжди. Адже Росія нас атакує величезною кількістю засобів повітряного нападу. Це і ракети, і дрони. Ігнат нагадав, що інколи за добу кількість ворожих БпЛА доходить до сотні.

Тому, звичайно, звертається наше вище військово-політичне керівництво до партнерів для того, щоб ту потребу, яка є після якогось періоду, поповнювати в Україні для відбиття повітряного нападу. Це логічно. Ми не можемо тримати в Україні велику кількість ракет на якихось там майданчиках, бо ворог дізнається,
– зазначив Ігнат.

Він наголосив, що Україні треба постійно поповнювати ті ракети, які вона витрачає. За його словами, наразі ця тема гостро стоїть. Водночас Ігнат зауважив, що зараз все робиться задля того, щоб ми були з захистом.

Інші заяви Ігната

  • Нещодавно командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв під час спілкування з західними ЗМІ закликав партнерів надати Україні більше військової допомоги. Генерал-лейтенант заявив, що мобільні групи ППО Києва мають достатню кількість боєприпасів для переносних ЗРК, щоб відбити ще кілька потужних атак з боку Росії.
  • Згодом речник ПС ЗСУ зробив важливе уточнення щодо слів Наєва. Він назвав зенітні ракети дефіцитним товаром, який Україна отримує від партнерів за нагальною потребою. Ігнат нагадав, що наша держава не виробляє ці ракети та не розгортає склади для їхнього зберігання, бо ці об’єкти неодмінно стануть пріоритетною ціллю для Росії.
  • Раніше Юрій Ігнат повідомляв, що за допомогою ЗРК Patriot вдалося збити вже 15 російських “Кинджалів”. Водночас він наголосив, що Україна потребує більшої кількості систем ППО цього типу, бо вони допомагають захищати наше небо не тільки від російських ракет, а й від літаків окупантів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *