“Чіткий сигнал підтримки України”: глава МЗС Австрії приїде на саміт Кримської платформи

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на федеральне міністерство європейських та міжнародних справ австрійської держави.

Читайте також Ще один президент підтвердив участь у Кримській платформі, – МЗС

Австрія буде представлена на установчому заході Кримської платформи 23 серпня 2021 року в Києві міністром закордонних справ Александером Шалленбергом,
– заявили у МЗС Австрії.

“Цією участю міністра закордонних справ Шалленберга Австрія подає чіткий сигнал про те, що підтримує українську ініціативу зі створення Кримської платформи”, – зазначили дипломати.

Австрія вітає Кримську платформу

Наголосили також, що Австрія вітає ініціативу України зібрати разом міжнародну спільноту для того, щоб питання неприпустимої окупації Криму та її наслідків залишалося у міжнародному порядку денному”.

  • “Повага до міжнародного права та територіальної цілісності є наріжним каменем європейського порядку безпеки”, – додали у відомстві.

Тому Австрія засуджує окупацію та мілітаризацію Кримського півострова Росією та підтримує суверенітет і територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів,
– підсумували у міністерстві.

Зверніть увагу! Саміт Кримської платформи повинен відбутися 23 серпня 2021 року в Києві. Що таке Кримська платформа Кримська платформа – це заходи, які мають систематизувати зроблене та ініціювати нові рішення для повернення Криму.

Проведення саміту анонсував президент Володимир Зеленський у вересні 2020 року. Він запросив іноземних лідерів долучитись.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *