Цікава математика: вивчаємо з дитиною дроби

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вчителям початкових класів програму для поглиблення уявлень про частини цілого, усвідомлення взаємозв’язків дробів і дії ділення та вдосконалення обчислювальних навичок.

Програма складається з 35 цікавих завдань, які допоможуть дітям 9–10 років у невимушеній формі поглибити свої знання про дріб як частину цілого та навчитись записувати та читати звичайні дроби.

Послідовне виконання завдань програми допоможе дитині ознайомитися з поняттями «дріб», «чисельник» і «знаменник», усвідомити взаємозв’язок між чисельником і знаменником, учитися визначати дроби, які дорівнюють 1, порівнювати та додавати звичайні дроби.

Програма розрахована на 9–12 днів, причому за день рекомендовано виконувати 3–4 завдання.

Головними принципами успішного виконання завдань програми є регулярність і послідовність. Усі завдання є посильними для виконання і подаються від найпростішого до найскладнішого (з помірним рівнем ускладнення), що дає змогу легко виконувати необхідну кількість завдань щодня.

Якщо дитина дуже легко виконує завдання, необхідно опрацювати з нею програму до останнього завдання, щоб упевнитися, що навички додавання й порівняння дробів повністю сформовано. У цьому разі дитина може завершити виконання програми швидше, ніж передбачено.

Розпочати виконання програми можна у будь-який зручний час. Не перевантажуйте дитину, виконання завдань розраховано на 15– 20 хвилин на день. Якщо дитина виявляє ознаки втоми, необхідно змінити вид діяльності, зробити перерву, а потім знову повернутися до роботи.

Чергуйте виконання завдань із активним відпочинком, а виконання кожної вправи підкріплюйте позитивними емоціями, які сприятимуть запам’ятовуванню і мотивуватимуть дитину.

Після виконання завдань зошита ви можете відзначити дитину спеціальним дипломом, який стане нагородою за старанне та вправне виконання завдань і підтверджуватиме набуття таких необхідних для подальшого навчання поведінкових навичок, як старанність, охайність і самодисципліна.

ПЕРЕЙТИ ДО ПРОГРАМИ

розвиток дитини
розмальовки
прописи

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *