Демобілізовані строковики отримають відстрочку від мобілізації на рік

Строковики отримають відстрочку від мобілізації / ЗСУ

Строковики, яких звільнять у запас, отримають відстрочку від мобілізації на рік. Після того, як цей термін мине, їх також зможуть призивати до війська або вони самі мають можливість укласти контракт із ЗСУ.

Водночас наразі ніхто не буде називати точну кількість демобілізованих строковиків, оскільки в Україні оголошено режим воєнного стану. Про це заявив депутат від “Слуги народу” Олександр Федієнко в ефірі телемарафону, передає 24 Канал.

Під час війни, воєнного стану про кількість тих строковиків, які будуть звільнені, ніхто не буде казати. Але, принаймні, на скільки я чув, це практично всі строковики, які виявили бажання звільнитися, бо є строковики, які все ж таки виявили бажання підписати контракт і залишитися,
– сказав Федієнко.

Депутат підкреслив, що після того, як рік відстрочки мине, строковики будуть підлягати мобілізації. Також вони зможуть підписати контракт з ЗСУ самостійно.

Демобілізація строковиків: що потрібно знати

  • Про потребу звільнення строковиків говорили давно. Доки у владі дискутували, рідні солдатів проводили акції, щоб повернути близьких додому.
  • Торік у квітні в Міноборони пропонували залишити усіх строковиків на службі, підвищивши їх оклад до розміру двох прожиткових мінімумів, тобто 5 168 гривень.
  • 22 лютого 2024 року Володимир Зеленський вніс у Раду законопроєкт про демобілізацію строковиків. Наступного дня його підтримала Верховна Рада. Тоді ж депутати проголосували за норму про відстрочку від подальшої мобілізації протягом 12 місяців.
  • Увечері 7 березня Зеленський підписав указ про звільнення у запас строковиків після завершення служби. Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *