Дипломи про вищу освіту видадуть вчасно, – голова Комітету

Кабінет Міністрів зможе призначити тимчасовий склад Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, завдяки чому агентство зможе відновити свою роботу.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, коментуючи ухвалений парламентом законопроект, що стосується повноважень Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Він нагадав, що рішенням Верховного Суду від 13 жовтня 2021 року було скасовано розпорядження Кабінету Міністрів про затвердження складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.  

Законопроектом, який був підтриманий 309 депутатами, Кабінету Міністрів надано право призначити тимчасовий склад Нацагентства до затвердження результатів конкурсу, також припинено діючий конкурс, і зобов’язано уряд розпочати конкурс згідно нових умов. 

«Таким чином, щойно було прибрано ризик відтермінування видачі дипломів в грудні-січні за освітніми програмами, які знаходились в процесі акредитації, а також ризик не набору іноземних студентів за не акредитованими програмами протягом найближчих 3-5 місяців», – наголосив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Він також висловив сподівання, що Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти відновить свою роботу впродовж двох тижнів.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *