Готуємось до школи: «Моторика для найменших»

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує батькам та вихователям дитячих садків програму для розвитку дрібної моторики у дітей 5–6 років.

Програма складається з 26 спеціально підібраних завдань, які допоможуть дитині в цікавій і невимушеній формі опанувати необхідні побутові навички й підготуватися до школи.

Послідовне виконання завдань програми допоможе дитині активізувати роботу обох півкуль головного мозку, зменшити емоційне напруження, сприятиме розвитку координації рухів, сили і спритності рук.

Регулярно виконуючи завдання, діти зможуть розвивати пізнавальний інтерес та розумові здібності, не лише покращувати рухові можливості, а й психічні і мовленнєві навички.

Програма розрахована на 9–13 днів, причому за день рекомендовано виконувати 2 або 3 завдання. Будь-які два дні на тиждень – вихідні.

Розпочати виконання програми ви можете у будь-який зручний для вас час, починаючи з першого дня першого тижня. Не перевантажуйте дитину, виконання завдань розраховано на 15– 20 хвилин на день. Якщо дитина виявляє ознаки втоми, необхідно змінити вид діяльності, зробити перерву, а потім знову повернутися до роботи.

Чергуйте виконання завдань із активним відпочинком, а виконання кожної вправи підкріплюйте емоціями, тому що позитивні емоції сприяють запам’ятовуванню і мотивують дитину.

Після виконання програми ви можете нагородити дитину спеціальним дипломом, який стане нагородою за старанне та вправне виконання завдань та підтверджуватиме набуття дитиною таких необхідних для подальшого навчання поведінкових навичок, як старанність, охайність і самодисципліна.

ПЕРЕЙТИ ДО ПРОГРАМИ

розвиток дитини
розмальовки
прописи

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *