Хотів “обміняти” Навального: У Білому Домі відреагували на заяву Путіна

У США відреагували на заяви Росії про “обмін” Навального / Колаж 24 Каналу

Раніше Владімір Путін розповів, що мав ідею обміняти Навального на тих, хто перебуває у в’язницях країнах Заходу. У понеділок, 18 березня, у Білому домі заявили, що жоден російський чиновник не робив пропозиції обміну Навального.

Американська сторона вела діалог з російською стороною протягом “місяців і років” щодо звільнення американських громадян, які були несправедливо утримані в Росії, але обмін російського опозиціонера не обговорювався. Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван під час брифінгу в понеділок, 18 березня, передає 24 Канал.

Чи хотів Путін “обміняти” Навального

У Білому домі відповіли на заяву Путіна про можливий обмін Навального на осіб, що перебувають у в’язницях західних країн. Там розповіли, що російський чиновник не робив пропозиції щодо обміну російського опозиціонера Олексія Навального.

Салліван розповів, що переговори з російською стороною про звільнення громадян Америки, які ув’язнені на території Росії, велися постійно і довго, але ніхто не говорив про обмін російського опозиціонера.

Салліван також зазначив, що якщо Москва була зацікавлена в такому обміні, то вони висловили свою зацікавленість занадто пізно, оскільки до смерті Навального російська сторона не висловлювала таких намірів.

Смерть Олексія Навального: коротко

  • Олексій Навальний помер 16 лютого в російській колонії, яка знаходиться за полярним колом. За інформацією, йому стало погано після прогулянки, після чого він втратив свідомість. Медичний персонал надав негайну допомогу, але його не змогли реанімувати.
  • Лікар, що лікував Навального, висловив сумніви у правдивості офіційної версії щодо причини смерті політика. Він не виключив можливості отруєння Навального речовиною “Новачок”.
  • У Москві 1 березня відбулася церемонія прощання з Навальним, на яку прийшла значна кількість людей. Стягнення силовиків до храму та помітна присутність снайперів свідчать про те, що влада боялася можливих інцидентів на похоронах російського опозиціонера.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *