Які можливості можуть бути у ЗСУ із новими ATACMS: військовий оглядач назвав переваги зброї

Адміністрація президента США Джо Байдена працює над передачею Україні ракет ATACMS з більшим радіусом дії, ніж передавали раніше. Це дасть нові можливості ЗСУ, але варто таки дочекатися самого рішення.

Про це 24 Каналу розповів військовий оглядач Давид Шарп, зауваживши, що в жовтні 2023 року Україна отримувала невелику кількість ракет ATACMS з касетними боєголовками та дальністю у 165 кілометрів. Цією зброєю будівлю не знищиш, але удари по аеродромах будуть ефективними.

Як ATACMS допоможуть Україні

Як наголосив Шарп, можна припустити, якщо військову допомогу для України нарешті розморозять у США, то дійсно тоді будуть ракети ATACMS. Але все ж варто дочекатися конкретного рішення.

Якщо Україна отримає ці ракети дальністю у 300 кілометрів та з унітарною боєголовкою, то це дасть нові можливості. Насамперед ЗСУ зможуть бити ними по військових об’єктах в тимчасово окупованому Криму, якщо не буде негласної заборони. Також відкривається можливість бити по інших тимчасово окупованих територіях з глибини України.

Однак навряд чи Штати передадуть ці ракети у великих кількостях. Але є інший варіант. ЗСУ вже нібито мають на озброєнні високоточні боєприпаси GLSDB з дальністю до 150 кілометрів.

GLSDB мають дуже великий потенціал щодо постачання. Таких бомб, які там використовують, є чи не десятки тисяч на складах у США. Старих ракетних двигунів також багато. Якщо буде фінансування, то потенціал тут великий. Ракети на 300 кілометрів також згодяться. Тоді буде значно менша прив’язка до повітряних носіїв,
– підкреслив Шарп.

Військова допомога від США: коротко

  • За даними видання NBC News, адміністрація Байдена кілька місяців працює над передачею Україні ракет ATACMS з більшою дальністю, ніж передавали раніше. Однак все впирається в продовження військової допомоги Україні, якої поки немає.
  • В лютому Сенат США підтримав пакетний законопроєкт про міжнародну допомогу. Згідно з ним, Україні призначено 60 мільярдів доларів допомоги.
  • Далі цей законопроєкт має піти в Палату представників. Але там 16 лютого пішли на канікули до кінця місяця.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *