Іран завдав удару по Ізраїлю: Байден вперше прокоментував ситуацію

Байден відреагував на удар Ірану по Ізраїлю / Колаж 24 Каналу, Getty Images

Збройні сили Ірану нещодавно завдали удару по Ізраїлю. Президент США Джо Байден вперше відреагував на цю ситуацію на Близькому Сході. 

Нагадаємо, у ніч на 14 квітня Іран здійснив масштабний удар по території Ізраїлю. Іранські збройні сили використовували безпілотники та ракети.

Байден вперше відреагував на удар Ірану по Ізраїлю

Президент Сполучених Штатів Джо Байден вперше публічно відреагував на удар Ірану на Ізраїль минулих вихідних. Він заявив, що він як і раніше зосереджений на безпеці Ізраїлю та досягненні угоди про припинення вогню.

Сполучені Штати віддані безпеці Ізраїлю. Ми віддані припиненню вогню, яке поверне заручників додому і запобіжить поширенню конфлікту за межі того, що вже є,
– сказав Байден у Білому домі.

Президент США зробив ці коментарі під час зустрічі з прем’єр-міністром Іраку Мохаммеда Шиа аль-Судані.

При цьому Байден додав, що Сполучені Штати віддані безпеці американського контингенту та партнерів на Близькому Сході, зокрема Іраку.

“Партнерство між Іраком і Сполученими Штатами має вирішальне значення”, – підкреслив американський лідер.

Скільки цілей збили військові США під час атаки Ірану на Ізраїль

  • В ніч з 13 на 14 квітня Іран запустив по території Ізраїлю понад 300 ракет та дронів. У відбитті атаки брали участь і військові США.
  • У Центральному командуванні ЗС США повідомили, що, відбиваючи іранську атаку на Ізраїль, військові США успішно знищили понад 80 ударних безпілотників і щонайменше 6 балістичних ракет, які запустили з Ємену та Ірану.
  • У звіті командування США також мовиться, що до цієї кількості також врахували ураження на землі балістичної ракети та ракетоносій, а також 7 дронів до їхнього запуску. Військові зауважили, що їх знищили в районі, який перебуває під контролем хуситів у Ємені.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *