ISW фіксує просування ЗСУ на двох напрямках, потуги Путіна до “миру”: хронологія 702 дня війни

Війна в Україні – хронологія 26 січня / Колаж 24 Каналу

Триває 702 доба повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Окупанти продовжують спроби захопити територію нашої держави, ЗСУ дають відсіч ворогу. Противник також продовжує тероризувати мирні міста дронами та ракетами.

Про головні події дня станом на 26 січня, ситуацію на фронті, втрати противника – читайте у матеріалі 24 Каналу.

06:33, 26 січняОгляд ситуації на фронті від ISW

Українські захисники просунулися уздовж ділянки лінії фронту на південь від Новомихайлівки. Також відкинули окупантів на північний схід від Завітного Бажання та просунулися на південний захід від Мирного. Про це ідеться в актуальному огляді ISW.

Повідомляють про позиційні бойові дії поблизу Куп’янського, на цій ділянці не було підтверджених змін фронту. Бої були в районі Синьківки та Крохмального.

06:30, 26 січня”Оленегорський горняк” перегнали до Севастополя

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук підтвердив, що ворог перегнав до Севастополя “Оленегорський горняк”.

Він зауважив, що після пошкоджень, яких зазнав великий десантний корабель, він перебуває на ремонті. Саме судно кваліфікували як небоєздатне.

06:29, 26 січняКремль більше не пропонує помилування засудженим, – ISW

Кремль більше не пропонує помилування засудженим новобранцям і суттєво змінює умови їхньої служби. В ISW вважають, це через скорочення кількості засуджених, придатних для набору в російські збройні сили.

06:27, 26 січняДень митника

26 січня відзначається щорічне професійне свято – Міжнародний день митника.

06:10, 26 січняВ Україні працюють тисячі камер відеоспостереження з Китаю

Україна досі продовжує масово використовувати камери відеоспостереження, виготовлені у Китаї. Журналісти “Схем” припустили, що Росія може отримувати інформацію з них.

Зокрема, мова про продукцію компаній Hikvision та Dahua. Наприклад, у США заборонили імпорт їхніх камер, бо вважають, що вони “загрожують національній безпеці”.

06:04, 26 січняПутін посилає сингали про переговори, – Bloomberg

Диктатор Кремля Володимир Путін дає зрозуміти США, що готовий обговорити завершення війни в Україні. Bloomberg з посиланням на джерела пише, що російський президент буцімто сигналізує через неофіційні канали, що готовий обговорити майбутні заходи безпеки для Києва.

Водночас з огляду на масовані ракетні удари, яких Кремль почав завдавати від кінця грудня, це аж ніяк не схоже на правду.

00:25, 26 січняПовітряна тривога уночі

Після півночі 26 січня повітряну тривогу оголошували у низці областей України: існувала загроза застосування балістичного озброєння. Через пів години після відбою сирени залунали знову. О 01:20 був відбій повітряної тривоги, а близько 01:50 карта знову “почервоніла”. Цього разу це також було пов’язано з загрозою атаки балістикою.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *