Київ надасть Кишиневу допомогу, якщо вона буде потрібна, – посол України

Київ надасть допомогу Кишиневу в разі потреби / Колаж 24 Каналу

У разі ескалації ситуації у Придністров’ї Україна надасть Молдові допомогу, якщо Кишинів попросить про неї.

Про це повідомив посол України у Молдові Марко Шевченко. Він наголосив, що Україна серйозно сприймає проблему окупованого Придністров’я. Ба більше, враховуючи той факт, що там діють російські військові й російські спецслужби.

Посол вважає, що безпосередньої загрози для України з території регіону наразі немає.

Водночас Марко Шевченко зазначив, що у разі загострення ситуації та офіційного звернення Кишинева – Україна готова буде надати допомогу.

Українські посадовці неодноразово казали, що якщо з боку влади Республіки Молдова буде офіційний запит про підтримку чи допомогу – Україна точно надасть її,
– сказав Марко Шевченко.

Щодо способу, у який вона буде надана, він уточнив, що це буде обговорено пізніше та залежатиме від серйозності ситуації.

А тому він ще раз наголосив, що у випадку, якщо чиновники Молдови вважатимуть, що існує загроза для безпеки чи стабільності, вони можуть звернутися до України.

“І ця допомога буде надана, наскільки це дозволятимуть обставини”, – додав дипломат.

Що відомо про ситуацію у Придністров’ї

  • Молдавські ЗМІ повідомили, що 28 лютого депутати Придністров’я готуються звернутися до Путіна з проханням “приєднати ПМР до складу Росії”.
  • Водночас представник ГУР МО Андрій Юсов у коментарі 24 Каналу не підтвердив інформації про “звернення” до Путіна щодо приєднання ПМР.
  • Водночас джерела УП повідомили, що це частина внутрішнього політичного молдовського процесу. Зокрема, таким чином придністровська “влада” чинить тиск на Кишинів з економічних інтересів.
  • В ОК “Південь” повідомили, що станом на сьогодні, 23 лютого, українські військові не спостерігають бурхливої активності на території невизнаного Придністров’я.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *