Колектив Київської консерваторії не підтримав перейменування

Колектив Національної музичної академії імені Петра Чайковського відмовився забирати ім‘я російського композитора з назви провідного музичного вишу України.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, під час зборів трудового колективу було прийнято рішення відкласти це питання.

«Рішення важливого питання знову відкладено, як-то кажуть, для подальшого вивчення. Мені здається, що це питання надзвичайно на часі», – підкреслив Ткаченко.

Також він наголосив, що таким чином були проігноровані рекомендації щодо подолання наслідків русифікації та тоталітаризму.

«Фактично не були враховані ані рекомендації профільного комітету ВРУ, ані Експертної Ради з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму при МКІП, ані рекомендації щодо Чайковського, розповсюджені УІНП. І це в той час, коли всі наші театри відмовились виконувати Чайковського», – зауважив міністр.

Окрім того, посадовець наголосив, що студентство не підтримує таке рішення.

«Я вітаю студентство, яке є основним стейкхолдером освітнього процесу і яке досить активно висловлювалося. Молоді не байдуже, чиє ім‘я носить заклад, у якому вони навчаються. Питання навіть не в тому, чиє ім‘я має носити цей заклад, це питання до маркерів, якими маркуємо свої освітній та культурний простори», – зазначив Ткаченко.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *