Коли ситуація в Авдіївці стане критичною

Автор публікації

Олександр Коваленко

То що там у Авдіївці? У районі Авдіївки стабільно важка ситуація. Але такою вона є з 10 жовтня 2023 року, коли угруповання окупантів, чисельно понад 30 тисяч, розгорнуло наступ на містечко у спробі його оточення та захоплення.

У Авдіївці – “гойдалки”

Зараз на Авдіївському напрямку оперує вороже угруповання чисельністю близько 45 тисяч. Але попри це оточити, а тим більше захопити містечко окупанти не можуть вже понад 3 місяці.

Напрями особливо жорстоких дій ворожого війська:

  • з Красногорівки на Степне силами 15 ОМСБр 2 загальновійськової армії;
  • з Кам’янки у напрямку Авдіївки силами 114 ОМСБр 1-го армійського корпусу і 30 ОМСБр 2 ЗВА;
  • з Василівки у напрямку Авдіївки силами 114 ОМСБр 1 АК;
  • з Водяного, Спартака та Опитного оперують переважно “регуляри” 55 ОМСБр 41 ЗВА;
  • з Водяного на Північне – силу 55 ОМСБр 41-й ЗВА;
  • у промзоні оперують підрозділи ДРШБр “Ветерани” та 1 ОМСБр 1-го АК.

Бойові дії мають часом позиційний характер, який ще можна назвати “гойдалками”. Спроби ворожого війська закріпитися в зоні Коксохіму, а також південної промзони припиняються, і після утримання противником позиції кілька годин він звідти вибивається.

Спроба прорватися 114 ОМСБр 1-го АК і 30 ОМСБр 2 ЗВА у напрямку промзони зазнала повного провалу в районі Піщаного кар’єру.

Також трохи роз’яснень щодо “критичної” ситуації в Авдіївці. Ситуація в Авдіївці буде критичною, якщо окупанти захоплять із півночі Степове – Бердичі – Семенівку, а з півдня Північне – Тоненьке і траса 0542 опиняться в зоні ураження з легкого стрілецького озброєння.

Усе інше – це стабільно важка ситуація у межах позиційного протистояння. Інакше в Авдіївці просто не може бути. Ситуація буде такою ж за місяць і за два…

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *