Корегували в прямому ефірі: які особливості “бавовни” на аеродромі у Джанкої

В тимчасово окупованому Криму 17 квітня пролунали вибухи. Влучання відбулось по аеродрому в Джанкої. Українським силам вдалося уразити ворожий комплекс С-400, а також вдарити в районі командного пункту росіян.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко сказав 24 Каналу, що цей аеродром в Криму начебто мав бути дуже захищеним. Проте виявилось, що Силам оборони вдалося завдати потужних ударів по ньому і окупанти не змогли їм перешкодити.

Так дуже часто відбувається

До того ж виявилось, що Джанкой – проукраїнське місто. Під час влучання місцеві жителі корегували удари в прямому ефірі. Через це в російських пабліках бідкалися, мовляв, скільки ще в Криму буде діятись таке, що проукраїнська спільнота буде дізнаватися про результати ударів в режимі онлайн.

Якби вибухи в Джанкої не були показані в прямому ефірі, росіяни б приховали їх. Так дуже часто відбувається,
– зазначив радник міського голови Маріуполя.

На аеродромі в Джанкої були зосереджені російські літаки та гелікоптери, і коли з’являться супутникові знімки, стане зрозуміло, які втрати зазнав ворог.

“Це шалений удар по репутації Путіна”, – зауважив Андрющенко.

Непоганий початок

Водночас росіяни нещодавно розповідали, що посилять своє ППО в окупованому Криму, проте результат його “роботи” або ж відсутності очевидний.

Також в окупованому Бердянську 15 квітня трапилась “бавовна” – через те, що там немає систем протиповітряної оборони.

Цілком можливо, що ППО поїхало з Криму в бік Бердянська та Маріуполя, тому що там також є що прикривати.

Це фактично перша лінія оборони в цій агломерації. Далі є аеродроми в Росії – в Ростову-на-Дону, Єйську, Приморсько-Ахтарську, які набагато важливіші, ніж ті, що розташовані в Криму. Вони беруть участь у військових операціях, зокрема у тій, що зараз відбувається у Часовому Яру,
– пояснив він.

Важливо! Українські захисники 15 квітня завдали удару по окупованому Бердянську. Два влучання відбулись по підприємству “ПівденГідроМаш”. На його території базувались російські військові. Також в районі міста працювало ППО, проте збити нічого не зуміла.

Крім того, російські пропагандисти визнали, що українські сили дійсно влучили по пункту управляння в Бердянську. Хоча й вони стверджують, що нібито “шкоди не завдано” і росіяни “все збили”.

“Це непоганий початок, не дарма було анонсовано “українське літо в Криму”. Крім того, ми допрацювали морські дрони і тепер вони можуть нести більшу кількість вибухівки. Тому в Криму цього літа буде “спекотно”, – впевнений Петро Андрющенко.

Більше про атаку на аеродром в Джанкої

  • Проти ночі 17 квітня в Джанкої пролунали потужні вибухи. Місцеві жителі зафіксували прильоти по військовому аеродрому у вигляди великих спалахів та пожежі.
  • Відомо, що українським силам вдалося уразити ракетний комплекс С-400. Внаслідок удару вибухнула пускова установка, а також були пошкоджені інші машини комплексу.
  • Пізніше у Генштабі повідомили про ліквідацію 4 пускових установки С-400, пункту управління засобами ППО, трьох РЛС, апаратури спостереження за повітряним простором “Фундамент-М”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *