Львів і Тернопіль переходять на дистанційне навчання

Місцеві органи влади Львова і Тернополя ухвалюють рішення про перехід шкіл на дистанційну форму навчання через стрімке збільшення випадків захворюваності на COVID-19 серед дітей. Також рішення про впровадження дистанційного навчання ухвалено у Львівській області.

Зокрема, за інформацією сайту Твоє місто, штаб із протидії COVID-19 у Львові рекомендує перевести на дистанційне навчання учнів 5-11 класи з 24 січня.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, міська влада пропонуватиме комісії ТЕБ і НС перехід на дистанційне навчання на два тижні.

«Також пропонуємо перевести на дистанційку секції, гуртки, мистецькі школи. Крім того, ми звернемося до організаторів масштабних подій у Львові, щоб вони за можливості перенесли свої заходи», – повідомив Андрій Москаленко.

Окрім того, Львівська обласна комісія ТЕБ і НС на засіданні вже ухвалила рішення про необхідність переходу на дистанційне навчання учнів 5-11 класів. Розпочати онлайн-навчання школи області мають з понеділка, 24 січня.

Коментуючи зазначене рішення, заступник голови ЛОДА Віталій Загайний зазначив, що наразі спостерігається збільшення частки дитячого контингенту, які піддаються захворюванню більше, аніж це було раніше.

«Тому ми запропонували зараз утриматися від офлайн-навчання і поки проводити навчання у режимі онлайн. Так само ми звертаємося і до вищих навчальних закладів, хоча там наразі переважно канікулярний період, і закликаємо розпочати навчальний період з онлайн-навчання», – наголосив Загайний.

У Тернополі за інформацією сайту Файне місто школярі переходять на дистанційну форму навчання. За інформацією Управління освіти і науки Тернопільської міської ради, дистанційна форма освіти через збільшення хворих на COVID-19 поки що буде застосована для учнів 5-11 класів. 

«Ситуація змінюється щогодини. Станом на 13:40 годину 20 січня на дистанційне навчання перейшли 35 класів з 16-ти шкіл Тернополя», – зазначили у відомстві. 

Станом на 19 січня на коронавірус у Тернополі захворіли 38 школярів та 48 працівників загальноосвітніх закладів.

Як відомо, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні розпочався спалах СOVID-19. Епіцентром спалаху є західні регіони країни.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, коментуючи зростання кількості нових випадків захворювання.

Раніше стало відомо, що школи Чернівецької області школи будуть переведені на дистанційне навчання вже з 21 січня.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *