Майбутні професії підлітків визначатиме штучний інтелект

У Міносвіти розробили тестування на основі штучного інтелекту, що дозволяє швидко визначити перелік здібностей і актуальних професій індивідуально для кожної дитини.

Розробка була виконана у межах системної реалізації Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії», який пройшов успішне пілотування у 2021 році та є одним з 11 пріоритетних проєктів МОН на 2022 рік.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, в Україні створюють усі умови для профорієнтації дітей.

«Ми створюємо всі умови для профорієнтації учнівської молоді України, адже людський капітал – найцінніший скарб сильної та незалежної країни. Ми взяли за основу кращий світовий досвід і розробили тестування на основі штучного інтелекту, що дозволяє швидко й точно визначити перелік здібностей і актуальних професій індивідуально для кожної дитини», – зазначив Сергій Шкарлет.

Так, проєкт «Обери професію своєї мрії» складається з 5 головних кроків, серед яких профорієнтаційне тестування на основі штучного інтелекту та консультації кар’єрних радників за допомогою технології «перегорнутий кол-центр».

Також підлітки можуть пройти мультимедійні курси в міжнародному форматі SCORM щодо трендів ринку праці, складання резюме, підготовки до співбесіди, порад батькам і учням, вибору професії мрії тощо.

Окрім того, дітям пропонуються онлайн-екскурсії на провідні підприємства України та топ-100 найактуальніших професій сьогодення та майбутнього.

Наразі проєктом скористалися більше ніж 30 тисяч учнів 7-11 класів з усіх регіонів України.

У Міністерстві освіти очікують, що ця кількість зростатиме, допоки програмою профорієнтації не будуть охоплені всі учні, які закінчують середню школу.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *