Масова “бавовна” у Криму: хронологія 797 дня війни

Хронологія 797 дня війни / Колаж 24 Каналу

Росіяни продовжують вести війну проти України та обстрілювати мирні українські міста. Однак ЗСУ дають гідну відсіч ворогу, завдаючи російській армії колосальних втрат.

Триває 797 доба повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Яка ситуація сьогодні, 30 квітня, на фронті, в тилу та на міжнародній політичній арені – читайте в матеріалі 24 Каналу.

08:47, 30 квітняУ США відповіли, коли вони приєднаються до переговорів із Росією

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що щойно Росія продемонструє бажання вести переговори, США точно “будуть там”.

07:45, 30 квітняОперативна інформація щодо російського вторгнення

У Генштабі повідомили, що протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень.

Загалом, ворог завдав 5 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали об’єкти цивільної інфраструктури.

Під артилерійським вогнем були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу та 2 радіолокаційних станціях противника.

07:44, 30 квітняВтрати ворога

Станом на 30 квітня було ліквідовано 1250 окупантів протягом минулої доби, а також десятки танків та систем ППО.

Загальні втрати ворога сягнули понад 468 тисяч солдатів.

06:46, 30 квітняВибухи по всьому Криму і не тільки

В тимчасово окупованому Криму оголошували про ракетну небезпеку, що викликало паніку по всьому півострову. Пізніше моніторингові канали повідомили про перші вибухи, які сталися не лише у Криму.

Непокійна ніч також пройшла у містах Джанкой, Октябрському та Гвардійському, розташованих неподалік від Сімферополя. Крім того, звуки вибухів чулися у місті Генічеськ, що належить до Херсонської області. Раніше також “тривожно” було і поблизу Маріуполя.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *