Ми дали недостатньо, – генерал США відповів, що потрібно Україні для ефективного захисту неба

Брідлав відповів, чого бракує Україні для захисту неба / Скриншот з відео з ютуб-каналу NATO

Філіп Брідлав, колишній командувач військ НАТО в Європі, наголосив на необхідності збільшення допомоги Україні. За його словами, нашій державі потрібно більше систем протиповітряної оборони для ефективного захисту неба від ракетних атак.

У відповіді на запитання про потреби української ППО генерал Брідлав констатував, що Україна використовує надані Заходом системи з розумом, але для захисту всієї території країни потрібно значно більше установок. Він наголосив на важливості датчиків, радарів та систем управління, які зроблять оборону більш стійкою.

Україна потребує більше ППО

Як зазначив Брідлав, надані Україні системи ППО з боку Заходу є ефективними, але їх кількість недостатня для охоплення всієї території нашої держави. Він закликав до збільшення поставок не лише зброї, а й датчиків, радарів та систем управління.

Ми недостатньо дали Україні. Ми повинні дати українцям більше можливостей… Скажімо, F-16 ефективніші, коли підключені до сенсорів та мережі управління, які дають їм змогу визначити, звідки летить ракета,
– сказав Брідлав.

Водночас генерал наголосив: Україна вже робить хорошу роботу з обмеженою кількістю спроможностей, які вона має.

Контекст

  • Українська протиповітряна оборона активно протистоїть повітряним загрозам, зокрема відбиваючи атаки ворожих безпілотників та ракет. За інформацією Повітряних сил ЗСУ, у ніч на 7 січня 2024 року було знищено 21 ворожий БпЛА типу Shahed-136/131, що випустили загарбники з півдня.
  • Водночас у Міністерство оборони України нещодавно розповідали про успіхи нашої ППО у 2023 році. У відомстві констатували, що українські оборонці неба ліквідували за 12 місяців 3 800 повітряних цілей, які запускали російські окупанти. Такий результат не може приємно не дивувати. Разом з тим він підтверджує: Росія здійснює терор населення нашої держави.
  • Крім того, згідно зі звітом Інституту вивчення війни, українські ракети та дрони ефективно проникають через російську систему ППО в окупованому Криму Вони завдають ударів по стратегічних об’єктах противника. Скажімо, у ніч проти 6 січня у Саках під ударом опинився аеродром загарбників.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *