Мільйон уже служить, – у Сухопутних військах відповіли, скільки чоловіків можуть мобілізувати

Тимочко сказав, скільки людей може мобілізувати Україна / Колаж 24 Каналу

В Україні триває положення воєнного стану і загальна мобілізація чоловіків віком від 18 до 60 років. Наразі у лавах ЗСУ вже несуть службу близько мільйона осіб.

Про це в етері телемарафону розповів голова ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко. Він також розповів, скількох українських громадян, що підлягають мобілізації, можуть залучити до служби на фронт, передає 24 Канал.

Скількох людей можуть мобілізувати на фронт

Тимочко пояснив, що мобілізаційний резерв України становить близько 5 мільйонів осіб. Наразі приблизно 2,5 мільйона громадян готові нести військову службу.

Якщо розраховувати, що мобілізаційний ресурс у нас у країні – близько п’яти мільйонів, і мільйон уже пішов служити, то ми можемо говорити, що з тих, хто залишився, це насправді готових так чи інакше нести військову службу – понад 2,5 мільйона, нехай навіть два мільйони,
– наголосив він.

Крім того, голова ради резервістів Сухопутних військ підкреслив, що ці дані є відповіддю тим, хто “дуже лементував і репетував”, що мобілізація 500 тисяч осіб – це “катастрофа”.

До лав ЗСУ хочуть мобілізувати засуджених

  • Міністр юстиції Денис Малюська розповів про своє бачення мобілізації засуджених. За його словами, до лав Збройних Сил можна залучати людей, у яких є судимість.
  • Мовиться про людей, які вже вийшли з в’язниці, або навіть ніколи туди не потрапляли. Малюська наголосив, що в цьому плані питання небезпеки для українських громадян немає, і не розуміє, чому ці особи не йдуть в армію та не захищають Батьківщину, хоча частина з них дійсно цього хоче.
  • До цього член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський зауважував, що військова служба для засуджених можлива. Це можу стосуватися засуджених, які отримали покарання без реального відбуття його у в’язниці, й українців, які засуджені з відстрочкою від відбування покарання, або умовно засуджені, які фізично перебувають на волі.
  • Веніславський також наголосив, що розглядають й іншу категорію громадян. Мовиться про осіб, які перебувають у місцях позбавлення волі, якщо вони не засуджені за злочини проти основ національної безпеки, проти статевої свободи людини та деяких інших найбільш чутливих злочинів.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *