Мобілізація 500 тисяч осіб: Сирський відповів, чи є така необхідність

Коротка версія новини

  • Головнокомандувач ЗСУ заявив про зменшення кількості людей, необхідних для обороноздатності країни після перегляду внутрішніх ресурсів.
  • Особлива увага приділяється фізичним та психологічним потребам військовослужбовців, які брали участь у бойових діях.
  • Проводиться перегляд чисельності частин, не залучених до бойових дій, для оптимізації їх діяльності та направлення військовослужбовців до бойових підрозділів.

Чи потрібно мобілізувати 500 тисяч людей / Колаж 24 Каналу

00:00

Україна продовжує переглядати свою стратегію мобілізації. Зокрема, наразі зменшується потреба у 500 тисячах новобранців.

Нові дані, отримані після аналізу внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу, показують, що країна може обійтися меншою кількістю людей для забезпечення обороноздатності. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Що розповів Сирський

Після перегляду наших внутрішніх ресурсів та уточнення бойового складу Збройних Сил ця цифра була суттєво зменшена. Ми очікуємо, що у нас буде достатньо людей, здатних захищати Батьківщину. Йдеться не лише про мобілізованих, але й про добровольців,
– зазначив Головнокомандувач.

Водночас він підкреслює, що важливо враховувати фізичні та психологічні потреби військовослужбовців, особливо тих, хто брав участь у бойових діях. Такі особи потребують відпочинку та лікування, перш ніж знову відправлятися на фронт.

Крім того, ведеться перегляд чисельності частин, які не беруть участь у бойових діях, з метою оптимізації їх діяльності та направлення військовослужбовців до бойових підрозділів.

“Але й при цьому необхідно утримуватися від крайнощів. У всіх арміях світу є особовий склад, який не бере участі у бойових діях, але забезпечує бойові підрозділи. Це не менш важлива частина роботи. Та війна, яку ми вимушені вести проти російських загарбників, – це війна на виснаження, війна логістики”, – додав Сирський.

Головнокомандувач також зауважив той факт, що новобранці, які прибувають до війська за мобілізацією, спочатку проходять навчання відповідно до сучасних вимог, що дозволяє забезпечити їхню готовність до бойових дій.

Мобілізація в Україні: останні новини

  • Майор ЗСУ Родіон Кудряшов закликав негайно ухвалити законопроєкт про мобілізацію. Він заявив, що в Україні зараз дуже гостро стоїть питання мобілізації й армії потрібне оновлення військового складу. Тому варто направити всі зусилля, щоб прийняти законопроєкт.
  • Також раніше у мережі активно розповсюджувалася інформація, що у новому законопроєкті про мобілізацію міститься норма, яка дозволила б мобілізувати 18-річних. Зеленський відреагував на це і заявив, що зменшення віку з 27 до 25 буде, “але це точно не стосується 22, 23, 24 років”.
  • Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки й нардеп від “Слуги народу” Федір Веніславський розповів, що досі залишаються ті, які є в розпорядженні Генштабу, втім, так і не були на фронті. Мовиться про 8 тисяч осіб.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *