Мобілізація у березні: у ТЦК пояснили, чому частіше роздають повістки на вулицях

У ТЦК пояснили про вручення повісток на вулиці / Колаж 24 Каналу

Представники ТЦК та СП пояснили, чому наразі спілкуються з військовозобов’язаними на вулицях більше, аніж за адресами проживання. Вони також пояснили за використання бодікамер.

Речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін заявив, що представники ТЦК та СП почали спілкуватися з військовозобов’язаними на вулицях та в публічних місцях частіше, оскільки за місцем реєстрації вони на контакт не йдуть.

у ТЦК пояснили, чому частіше роздають повістки на вулицях

Істомін сказав, що вручення повісток за місцем проживання завжди було основним способом оповіщення військовозобов’язаних про їхній виклик для уточнення даних. Однак він зауважив, що навіть у мирні часи чоловіки ховалися, не відчиняли двері або рідні казали, що вони там не живуть. Крім того, велика кількість людей проживає не за місцем реєстрації і давно не оновлювала дані.

Ок, людина не хоче спілкуватися з представниками ТЦК і СП вдома, тоді вони спілкуються з нею у громадських місцях: на вулицях, блокпостах тощо,
– сказав речник.

Він додав, що багато українців просто чекали поштовху – самі не йшли, поки не отримали повістку. Дехто взагалі сам просить виписати їм повістку.

Сьогодні наші співробітники практично не ходять за місцем мешкання громадян, оскільки в цьому небагато сенсу. Перевіряють документи на вулицях. Це роблять люди з-поміж військовослужбовців ЗСУ (а ТЦК та СП є структурним підрозділом ЗСУ), наділені відповідними повноваженнями військовим комендантом,
– сказав Істомін.

Також військові почали використовувати бодікамери, щоб у випадку конфлікту фіксувати його і в такий спосіб уникати маніпуляцій.

Хто зараз має право вручати повісткуПредставники ТЦК та СП, органів місцевого самоврядування, а також керівники підприємств, установ, організації, де працює військовозобов’язаний незалежно від форми власності та підпорядкування. Крім цього, її можуть видавати керівники закладів освіти й управителі багатоквартирних будинків (ЖЕК і ОСББ).

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *