Мобілізація за лотереєю і “бронь” за високу зарплату: Стефанчук висловився щодо ідей

Стефанчук прокоментував можливу мобілізацію за лотереєю і “бронь” за високі податки / Колаж 24 Каналу

Українці у мережі почали активно обговорювати ідеї мобілізації за лотереєю, а також бронювання від мобілізації за високу зарплату. Водночас, за словами Руслана Стефанчука, ці ідеї є лише пропозиціями.

Голова Верховної Ради зазначив, що ідеї стосовно мобілізації за лотереєю чи “броні” за високі податки не представлені у законодавстві. Однак він наголосив, що ці підходити все ж були у світовій практиці.

Стефанчук прокоментував мобілізацію через лотерею

Очільник Ради підкреслив, що чув про ідею стосовно мобілізації громадян через лотерею. Однак зауважив, що у проєкті закону вона не представлена, тому наразі говорити про неї багато не варто.

Знаю про дуже багато ідей і про жеребкування, і про мобілізацію за датою народження, і про багато іншого. Але сприймаймо це просто як ідеї, як дискусію, що триває в суспільстві,
– сказав він.

Стефанчук також наголосив, що для нього більш важливі рішення стосовно мобілізації, на які вийде комітет Верховної Ради.

Глава Верховної Ради сказав, що думає про “бронь” за високі зарплати

Стефанчук наголосив, що ідеї щодо бронювання за високі податки також нема в законопроєкті стосовно змін до мобілізації. На думку голови Верховної Ради, цьому питанню повинна передувати дуже велика дискусія, але він наголосив, що це не нова ідея.

“Хочу нагадати, що, наприклад, у Британії був такий “податок на боягузтво”, коли можна було відкупитися від лицарського обов’язку йти воювати. Але в жодній країні я не знаю прикладів успішної реалізації цього”, – сказав спікер Верховної Ради.

Водночас він зазначив, що в української влади є й необхідність фінансувати військо, а весь бюджет України складається з частини, яку заробляє Україна і яка йде на фінансування Українських Збройних Сил.

Тому треба думати… Це ж проста математика: не можна вигравати війну, не маючи необхідного фінансово-грошового забезпечення людей, які б’ються за країну. Все має бути обґрунтованим,
– розповів він.

Стефанчук сказав, що якщо є необхідність мобілізації певної кількості людей, то вони повинні розуміти, що будуть одягнені, забезпечені, нагодовані, й в разі, не дай Боже чого, отримують необхідні компенсації. Інакше то нечесна державна політика.

В Україні пропонують мобілізацію за лотереєю і “бронь” за великі податки

  • Журналісти видання Forbes розповіли, що Офіс Президента, Кабмін та народні депутати розглядають ідею, що відстрочку можуть отримати громадяни, які сплачують високі податки у бюджет нашої держави. За попередніми даними, сума ПДФО для “броні” від мобілізації може становити 6 тисяч гривень на місяць.
  • Першим про ідею мобілізації українців на лотерейній основі висловив колишній міністр економіки Тимофій Милованов. За його словами, це справедливий, прозорий і простий спосіб залучити громадян до служби в лавах ЗСУ.
  • Варто зазначити, що мобілізація за лотереєю ідея, яка вже мала місце у політиці багатьох держав світу як у минулому, так і у сучасності. Що відомо про мобілізацію громадян за лотереєю і чи була успішною ця ініціатива – читайте у матеріалі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *