Можуть замінити Taurus: Німеччина замовить у США крилаті ракети іншого типу, – ЗМІ

Німеччина замовить у США крилаті ракети / Колаж 24 Каналу

Німецький уряд розпочав процес замовлення 75 нових крилатих ракет JASSM-ER. Повідомляється, що задля цього країна звернулася до Сполучених Штатів.

Зазначається, що вони зможуть замінити крилаті ракети Taurus. Попередньо, нинішня ринкова вартість однієї ракети Taurus складає близько 1,2 мільйона доларів.

Уряд Німеччини розпочав процес закупівлі

За даними Bild, Німеччина замовить у США 75 крилатих ракет. Ймовірно, вони можуть замінити наявні ракети Taurus в довгостроковій перспективі.

Зазначається, що ця закупівля відбувається після того, як уряд Німеччини у 2022 році висловив зацікавленість уряду США в придбанні винищувачів F-35 та ракет, пов’язаних з ними.

За інформацією видання, закупівельна ціна за весь пакет становить понад 8 мільярдів євро. Зокрема, у матеріалі йдеться про те, що разом із F-35 замовили кілька ракет класу “повітря – повітря” та “повітря – земля”.

Однак, на жаль, процес закупівлі JASSM затягнувся. Водночас офіційний контракт очікують вже восени цього року. Крилату ракету JASSM використовують для ураження особливо важливих цілей з високою точністю.

Повідомляється, що ще у 2018 році за допомогою JASSM авіаударами Сполучених Штатів було знищено завод з виробництва хімічної зброї, що належав режиму Асада в Сирії.

Чому Німеччина не передає Україні Taurus

  • Німецький канцлер Олаф Шольц зіткнувся зі складною дилемою щодо передачі Україні крилатих ракет Taurus. Як зазначають аналітики, причина відмови у наданні зброї Україні криється в особливостях системи наведення цих ракет.
  • На закритому засіданні комітету з питань оборони Бундестагу генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр розкрив основні труднощі використання Taurus. Він зазначив, що ракета потребує спеціалізованої комп’ютерної системи, доступної лише в Німеччині.
  • Водночас також існує варіант передати Україні “урізані” ракети без систем наведення. Це дозволило б доповнити арсенал України менш потужними ракетами до Storm Shadow, які вже передала Велика Британія.
  • Однак міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок займається спробами змінити думку канцлера Олафа Шольца щодо надання нашій державі далекобійних крилатих ракет Taurus.
  • Нагадаємо, що нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував пакет військової допомоги для України. Що стосується передачі ракет Taurus, то міністр заявив, що “новин нема”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *