МОН: більшість учителів англійської знають її на високому рівні

Більшість українських учителів, які викладають англійську мову, знають її на високому рівні.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки, посилаючись результати дослідження в межах національної мовної програми «Future Perfect», що було проведене у серпні 2023 року.

У дослідженні взяли участь 224 вчителі англійської мови з усієї України.

У МОН зазначають, що дослідження продемонструвало переважно високий рівень знань англійської мови.

90% учителів англійської мають рівень В2 і вище за шкалою Common European Framework of Reference for Languages.

За словами заступника міністра освіти і науки Андрія Сташківа, у відомстві, зважаючи на дані дослідження будуть працювати над рішеннями, що дозволять вдосконалювати викладання англійської у школах.

«Освітня політика має ґрунтуватися на даних, і це дослідження їх надає. Тепер ми знаємо сильні сторони вчителів англійської мови й бачимо зони зростання. Надалі спільно з партнерами будемо працювати над конкретними рішеннями щодо вдосконалення викладання англійської в наших школах», — прокоментував заступник міністра освіти і науки Сташків.

Дослідження було проведене з метою тестування здібностей та визначення навчальних потреб вчителів англійської мови, а також розроблення плану поліпшення якості викладання англійської мови в закладах освіти.

95% опитаних учителів англійської зазначили, що їм комфортно користуватися технологіями під час онлайн-викладання, однак лише 80% вважають, що їхні учні мають достатній доступ до цифрових технологій.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *