МОН готує рекомендації для вчителів, як говорити про війну

Міністерство освіти готує пакет методичних рекомендації для вчителів, як викладати новітню історію та говорити про війну з учнями.

Про це повідомив міністр освіти Оксен Лісовий в ефірі телемарафону.

За його словами, методичні матеріали для педагогів будуть оприлюднені за два тижні.

«Уже за 2 тижні ми будемо мати пакет методичних матеріалів для вчителів, як говорити про війну, як пояснювати події, які історичні події треба висвітлювати, при чому для різних вікових категорій, для різних класів», – зазначив міністр.

Також він підкреслив, що питання вивчення новітньої історії в школах є дуже гострим.

«Питання абсолютно гостре, тому що ми знаємо, що рф вже прямо повводила СВО в програми. Авторитарні системи працюють досить оперативно, але ми працюємо над цим так само, і досить інтенсивно» – наголосив Лісовий.

Окрім того, міністр освіти розповів, що поряд з таким швидким реагуванням на виклики часу, є ще більш пролонговані кроки – зміни в підручнику з «Історії України» та перегляд підходу до викладання історії в школі загалом.

«Викладання в школі повинно відбуватись за іншими принципами. Це повинно бути наративне, осмислене викладання. Воно повинно спонукати до осмислення історичних подій, до осмислення вчинків історичних особистостей», – резюмував Оксен Лісовий.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *