МОН: кількість освітян, які обрали шлях щеплення, зростає

Кількість учителів і працівників шкіл, які обирають шлях щеплення від COVID-19, продовжує зростати. У більшості регіонів показник вакцинованих працівників шкіл сягнув 80%.

Про це, коментуючи хід вакцинації працівників освітньої сфери, повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, Міністерство освіти продовжує тримати на контролі вакцинацію освітян.

«Кількість учителів і працівників шкіл, які обирають шлях щеплення задля збереження свого здоров’я й очного навчального процесу продовжує зростати. Сьогодні, за оновленою статистикою, принаймні одну дозу вакцини від COVID-19 отримали вже 83,8% освітян», – сказав міністр.

Найвищий показник вакцинації демонструє Миколаївська область. Однією і двома дозами тут уже щеплено понад 98% вчителів. Харківська область досягла показника у 90,9%, Луганська – 90%, Донецька – 89,6%, – зазначив Сергій Шкарлет.

Окрім того, у Міністерстві освіти наголошують, що динаміка вакцинації освітян в Україні є позитивною, і лише шість областей поки що не досягли позначки у 80%.

Наразі найнижчі показники вакцинації принаймні однією дозою вакцини зафіксовані у Херсонській – 73%, Рівненській – 74,3%, Волинській – 76%, Івано-Франківській – 77,8%, Одеській – 78,3% та Львівській області – 79%.

Як відомо, Міністерством охорони здоров'я виданий наказ про віднесення освітян до переліку працівників, які підлягають обов'язковому щепленню від COVID-19.

У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що невакцинованих педагогів незабаром будуть відстороняти від роботи.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *