МОН планує комунікувати з батьками щодо НУШ

Міністр освіти Сергій Шкарлет наголосив на необхідності посилення комунікації з батьками школярів щодо особливостей та цілей Нової української школи.

Про це він сказав під час Національного освітнього форуму «Нова українська школа 2021: синергія, інтеграція, менеджмент».

За його словами, понад 67% громадян підтримують ідею необхідності реформування національної освіти.

Водночас 56% не ознайомлені із суттю нововведень Нової української школи.

Зокрема, проблематика реформи очима батьків виглядає приблизно так: батьки не розуміють скасування звичного бального оцінювання, близько половини не підтримують зменшення чи відсутності домашніх завдань, а також батьки  мають побажання щодо покращення змісту підручників НУШ.

«Ми свідомі того, що без підтримки батьків, місцевих громад, усього суспільства результативність заявлених інновацій НУШ лишатиметься невисокою. А як ми можемо розраховувати на підтримку людей, які зовсім розуміють, що робиться і для чого?», – сказав Шкарлет.

Тому він наголосив на необхідності посилення комунікації з батьками.

«У даному випадку обізнаність дорівнює успішності», – додав він.

Окрім того, спільне дослідження Національної академії педагогічних наук та Інституту модернізації змісту освіти констатує, що не дивлячись на потужне матеріальне забезпечення (лише субвенція НУШ становить 5 млрд 593,2 млн грн) поки що не відбулося очікуваного підвищення якості результатів початкової освіти.

реформа середньої освіти
НУШ

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *