МОН продовжить співпрацю з The LEGO Foundation

Міністерство освіти і науки та The LEGO Foundation продовжать співпрацю, що триває з 2010 року.

Відповідний меморандум підписаний між сторонами 30 листопада.

У межах співпраці будуть імплементовані чотири проекти: «Сприяння освіті» в дошкіллі, проєкт підтримки Нової української школи, проект впровадження модулів і спецкурсів із діяльнісних методів навчання в освітні програми закладів вищої освіти та закладів післядипломної педагогічної освіти, а також проект із підтримки наукових і моніторингових досліджень в Україні.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, співробітництво з організацією The LEGO Foundation є цікавим з точки зору структури, системи роботи, залученості до процесу змін і підтримки діяльності фонду Міністерством, що надає можливість здійснювати не точкові короткотривалі ініціативи, а системні глибокі зміни.

«Наскрізним підходом у взаємодії педагога з дітьми є гра. Тому важливо продовжувати тренінгову та методичну підтримку педагогів початкової школи. Дякую колегам за підтримку та можливості, які ми спільно створюємо для дітей і вчителів», – зазначив міністр.

Планується, що The LEGO Foundation до кінця 2023 року продовжить реалізацію моніторингового дослідження «Ефективність впровадження «Навчання через гру» в освітньому процесі Нової української школи» у співпраці з Австралійською радою освітніх досліджень і Українською асоціацією дослідників освіти. Під час дослідження здійснюватиметься моніторинг рівня сформованості читацької та соціально-емоційної компетентностей.

Окрім того, The LEGO Foundation продовжить імплементацію модулів і спецкурсів з ігрового та діяльнісного підходів у програми підготовки педагогів в університетах, а також у закладах післядипломної педагогічної освіти. До співпраці залучено 14 закладів післядипломної педагогічної освіти та 23 заклади фахової передвищої та вищої освіти.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *