МОН просить обмежити участь рф у науковому співробітництві

Міністерство освіти звернулося до МЗС із проханням порушити питання виключення рф із міжнародних організацій і обмежити можливість співробітництва з країнами ЄС в галузі науки та інновацій.

За словами заступника міністра з питань європейської інтеграції Олексія Шкуратова, Україна вимушено робить усі можливі кроки для того, щоб захистити свободу, територію та громадян країни, і це стосується й наукової діяльності.

«МОН просить обмежити можливість участі РФ у всіх можливих інструментах ЄС щодо наукового та інноваційного співробітництва», – зазначив Олексій Шкуратов

Міністерство освіти просить виключити країну-окупанта з таких міжнародних організацій, як Міжурядова океанографічна комісія ЮНЕСКО, Секретаріат Договору про Антарктику (ATS), Науковий комітет антарктичних досліджень (SCAR), Рада керуючих антарктичних програм (COMNAP), Міжнародний центр чорноморських досліджень (МЦЧД), ЦЕРН, Комітет із морських живих ресурсів Антарктики ( АНТКОМ).

Також МОН просить розглянути питання обмеження участі рф у всіх інструментах ЄС щодо наукового та інноваційного співробітництва, зокрема Горизонт Європа, Євратом, Спільний морський порядок денний для Чорного моря, Інтеррег, Міжнародна європейська інноваційна науково-технічна програма (EUREKA) тощо.

Окрім того, МОН просить звернути увагу на членство України в Міжнародному центрі науково-технічної інформації (МЦНТІ), Об'єднаному інституті ядерних досліджень (ОІЯД). Обидві міжнародні міжурядові організації знаходяться на території РФ.

Міністерство освіти і науки України вважає недоцільним подальше членство України в зазначених організаціях.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *