МОН просить виші розпочати традиційне навчання

Міністерство освіти і науки рекомендує керівникам закладів фахової передвищої та вищої освіти розпочати освітній процес максимально наближено до традиційного формату.

Про це йдеться у рекомендаційному листі освітнього відомства до керівників закладів освіти.

Зокрема, у МОН рекомендують вишам розпочати освітній процес у новому навчальному році за очною (денною) формою здобуття освіти в традиційному або змішаному форматах.

Водночас здійснення освітнього процесу в зазначених формах має узгоджуватися з обласними військово-цивільними адміністраціями.

Також закладам освіти рекомендовано забезпечити проведення в традиційному форматі форм освітнього процесу, видів навчальних занять або виконання окремих освітніх компонентів, що не можуть ефективно та якісно бути проведені в дистанційному форматі.

У разі неможливості проведення такої частини освітнього процесу в приміщеннях закладу освіти вишам радять погодити можливість використання для цього матеріальної бази інших закладів освіти, культури або спорту.

У МОН зазначають, що провадження освітнього процесу в традиційному або змішаному форматах має відбуватися виключно у межах розрахункової місткості споруд цивільного захисту, що можуть бути використані для укриття учасників освітнього процесу.

Якщо потужності споруд цивільного захисту є недостатніми для укриття усіх учасників освітнього процесу, то навчання може бути організоване шляхом розподілу навчального часу в межах годин або змін впродовж дня, тижня, місяця або семестру.

Керівникам закладів освіти доручено забезпечити технічну готовність споруд цивільного захисту для укриття учасників освітнього процесу.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *