МОН проведе конкурс підручників для 1, 6 та 10 класів

Міністерство освіти проведе конкурсний відбір підручників та посібників для 1, 6 та 10 класів.

Відповідний перелік підручників та посібників, у яких є потреба в 2023 році, оприлюднили у листі Міносвіти.

У відомстві наголосили, що видання навчальної літератури, призначеної для впровадження інноваційних підходів до організації освітнього процесу, є можливим лише після проведення конкурсного відбору.

«Привертаємо увагу, що конкурсні відбори підручників / посібників для 1, 6 та 10 класів здійснюватимуться відповідно до Порядку конкурсного відбору підручників (крім електронних) та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників», – зауважили в Міністерстві освіти.

Також у МОН пояснили, що підручники з окремих навчальних предметів, які вже були раніше видані за кошти держбюджету, можуть бути повторно видані, у тому числі іншим видавцем, без проведення конкурсного відбору з урахуванням результатів їх повторного вибору закладами освіти.

Окрім того, у відомстві нагадали, що участь у конкурсному відборі можуть брати тільки ті учасники, книгам яких за результатами розгляду відповідними предметними експертними комісіями до початку проведення конкурсного відбору буде надано гриф.

«Слід зазначити, що остаточний перелік назв підручників та посібників, що можуть друкуватися за кошти державного бюджету, залежить від видатків, затверджених Законом України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», – підкреслили у Міносвіти.

підручники

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *