МОЗ пропонує розпочати шкільні канікули на тиждень раніше

Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист для того, щоб перенести початок канікул з 25 жовтня на 18 жовтня.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в інтерв’ю Радіо Свобода.

За словами Ляшка, перенесення канікул дозволить стримати активний епідпроцес, який сьогодні зафіксований на території нашої держави.

Водночас він не став відповідати, скільки триватимуть осінні канікули.

«Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а надалі будемо дивитися залежно від епідситуації. Або рекомендуватимемо подовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо ухвалювати інші рішення. Все залежатиме від ситуації, яку будемо фіксувати… Питання в тому, що навчальний процес пов’язаний зі збільшеною кількістю контактів серед дорослого населення», – наголосив міністр охорони здоров’я.

Ляшко також додав, що зазвичай канікули або призупинення навчального процесу призводить до як мінімум на 15% зниження захворюваності уже через 5 днів після ухвалення цього рішення.

Як відомо, Міністерством охорони здоров’я видано наказ про віднесення освітян до переліку працівників, які підлягають обов’язковим профілактичним щепленням.

У Міністерстві охорони здоров’я наполягають, що незабаром невакцинованих педагогів будуть відстороняти від роботи.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *