МОЗ: вакцинація дітей передбачена лише в окремих випадках

Наразі вакцинація дітей проти COVID-19 передбачена тільки в окремих випадках, тому відсутність щеплення проти COVID-19 не є підставою для відмови в прийомі дитини на навчання.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, з посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров'я.

У МОЗ нагадали, що рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики дозволяють можливість вакцинації дітей старше 12 років вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Зокрема, цю вакцину дозволено використовувати в Україні для дітей старше 12 років у разі, якщо дитина має високі ризики тяжкого перебігу та розвитку ускладнень після COVID-19.

Також вакцина може бути використана для необхідності об'єднання сім’ї, якщо дитина виїжджає до країни, у якій для перетину кордону потрібен сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19, або міжнародного свідоцтво про вакцинацію, або дитина виїжджає на навчання до країни, де для перетину кордону або для навчання необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію.

Окрім того, вакцинація дітей від 12 років допускається, якщо дитина є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів у країні, де для перетину кордону або для участі в заході необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію або сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19.

Для отримання вакцини батьки дітей 12-15 років або самі діти віком 16-17 років можуть звернутися до педіатра або сімейного лікаря дитини.

коронавірус

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *