На добудову шкільних туалетів спрямують 44 млн

На добудову шкільних туалетів спрямують 44 млн

Уряд продовжить програму «Гідність дитини», за якою проходить облаштування теплих туалетів у школах, де їх досі немає. Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів.

Для цього з державного бюджету на місця спрямують 44,3 млн гривень.

За словами міністра освіти Ганни Новосад, ситуація, коли у ХХІ столітті учні шкіл не мають доступу до теплих туалетів є неприйнятною.

«Однак позитивним є те, що ми зрушили проблему з місця і вже маємо перші результати. Приміром, упродовж 2019 року за даними органів місцевої влади у школах має бути обладнано 848 внутрішніх вбиралень. І наступного року ми зможемо ще створити їх у школах, які не отримали допомоги у 2020-му», – сказала міністр освіти і науки.

Планується, що створення теплих вбиралень проходитиме на засадах співфінансування з місцевою владою. Однак обсяг додаткових інвестицій, які мають докласти до державних коштів місцеві органи самоврядування, буде різним. Зокрема, рішення уряду передбачає, що не менш як 30% суми на облаштування туалетів мають додати Київ, міста обласного значення, об’єднані територіальні громади з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області.

Райони та об’єднані територіальні громади фінансуватимуть не менш як 10% необхідних коштів для облаштування шкільних туалетів.

Села (селища), що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення, братимуть участь у фінансуванні обсягом не менш як 5% від необхідних коштів.

Тільки ТОПновини освіти у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь на наш канал Освіта.ua.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *