На Донбасі майже 260 людей залишаються зниклими безвісти, – Денісова

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. Зокрема, вона зустрілася з директоркою Міжнародної комісії з питань зниклих безвісти Кетрін Бомбергер.

До теми Денісова назвала, скільки українців утримують у концтаборах і катівнях Росії

Росія блокує процес пошуку

За словами Денісової, пошук зниклих безвісти мають здійснювати у рамках Тристоронньої контактної групи, відповідно до мінських домовленостей. Однак наразі Росія заблокувала цей процес.

Під час зустрічі Денісова також звернула увагу на проблеми пошуку зниклих безвісти за особливих обставин в окупованому Криму та Севастополі. Як вона розповіла, з 2014 року в Україні задокументовано 43 випадки насильницьких зникнень на території півострова.

Наразі є дані стосовно 11 таких людей.

Дізнайтеся більше Тільки шлють “відписки”: Росія не надає меддопомоги ув’язненим українцям

Денісова висловила сподівання на взаємодію з Міжнародною комісією, яка сприятиме пошуку та встановленню зниклих безвісти, а також захисту прав їхніх родичів та вдосконаленню законодавчого забезпечення цього питання.

Ситуація на Донбасі: останні новини

  • Окупанти на Донбасі 23 липня вкотре зірвали режим тиші, обстрілявши околиці Опитного з мінометів. Під їхній вогонь потрапили будинки місцевих жителів.
  • Український військовий 21 липня зазнав поранення на Донбасі. Він підірвався на невідомому мінно-вибуховому пристрої.
  • Речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович заявив, що мир на Донбасі може настати лише за умови, якщо цього захочуть обидві сторони. Через це для закінчення війни на Донбасі потрібна політична воля Росії.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *