На Донеччині з 2022 року 32 працівники освіти загинули від обстрілів та шестеро педагогів – на фронті

На Донеччині з 2022 року 32 працівники освіти загинули від обстрілів та шестеро педагогів - на фронті

У Донецькій області з початку повномасштабної війни загинули від ворожих обстрілів 32 працівники освіти та ще 6 педагогів загинули на фронті у лавах ЗСУ.

Про це на брифінгу повідомила директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про загиблих працівників закладів освіти області з початку повномасштабної війни.

«Ця статистика не та, яку, ми хотіли б вести. Але ми володіємо ситуацією. Як і всі громадяни України, відповідальні педагогічні працівники спочатку повномасштабного вторгнення пішли захищати Україну, захищати Донецьку область. От саме серед тих, які пішли в лави ЗСУ, загинули вже шестеро педагогічних працівників. Крім того, внаслідок обстрілів загинули 32 працівники освіти, і з них саме 15 – це педагогічні працівники. Бо у нас є технічні та педагогічні працівники», – сказала Сідашева.

Вона додала, що серед загиблих від обстрілів була і директорка школи №24 з міста Краматорськ Ганна Бородавкіна.

Сідашева уточнила, що ці дані про загиблих працівниках закладів освіти Донеччини надані без урахування втрат у Маріуполі та Волновасі.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває і травмує цивільних жителів, руйнує будинки, енергетичні та різні інфраструктурні об’єкти.

Область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Фото ілюстративне

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *