На розмір гранту на вищу освіту впливатиме індекс спеціальності

У МІністерстві освіти і науки розробляють формулу, за якою на розмір гранту для здобуття вищої освіти впливатиме результат ЗНО вступника та індекс спеціальності.

Більший індекс буде надаватися спеціальностям, які потребують більших фінансових витрат для підготовки фахівців.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький, коментуючи зустріч із ректорами університетів, що була присвячена реформуванню бюджетного фінансування вищої освіти.

За його словами, в контексті обговорення впровадження грантів деякі ректори висловили побоювання щодо майбутнього інженерних спеціальностей.

«Запевнив їх у тому, що такі побоювання є безпідставними. Планується, що розмір гранту на навчання залежатиме від двох показників: результату ЗНО та індексу спеціальності. Зрозуміло, що на спеціальностях, що є складними та дорогими (через потребу використання дорогого навчального обладнання), серед яких – інженерні та аграрні, цей індекс буде досить суттєвим. Нині ми працюємо над уточненням цього показника», – наголосив заступник міністра освіти і  науки.

Як відомо, Міністерством освіти і науки розроблений законопроект, яким пропонується внести зміни до законодавства, що стосуватимуться запровадження механізму державних грантів на оплату послуг з навчання для здобуття вищої освіти.

Вступ.ОСВІТА.UA в Telegram.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *