НАБУ відкрило 3 провадження проти СБУ через справу Чауса, – Бутусов

Про це заявив журналіст та головний редактор видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов. За його даними, провадження НАБУ відкрило проти керівництва СБУ.

Важливо Він сам попросив допомоги, – СБУ заявила, що не “викрадала” Чауса

Наразі це всі деталі, які повідомив Бутусов. Водночас журналіст пообіцяв надати більше подробиць згодом.

НАБУ відкрило 3 кримінальні справи проти керівництва СБУ. І це був би далеко не один фігурант. Про деталі тиску на НАБУ ми розповімо трохи пізніше, це просто приголомшлива нахабство і впевненість у безкарності низки вищих посадових осіб,
– написав Бутусов.

Однак попри тиск, НАБУ таки поламало спробу викрадення СБУ корупціонера. Тепер треба чекати подальших результатів.

Останні події навколо Чауса: головне

  • Екссуддя Микола Чаус нарешті знайшовся після нібито викрадення у Молдові. 30 липня він прийшов до будівлі сільської ради у Вінницькій області. Був напівоголеним і голодним.
  • У НАБУ заявили, що правоохоронці, які затримали суддю Чауса, не виходять на зв’язок із детективами. Після цього детективам довелося влаштувати погоню за авто СБУ, в якій мав би бути Чаус. Але наздогнати машину їм не вдалося.
  • Тривалий час про місцеперебування Чауса не знав навіть його адвокат. Згодом у СБУ заявили, що не “викрадали” екссуддю, а “він сам попросив допомоги”.
  • І лише 3 серпня Чаус таки потрапив до рук детективів НАБУ. Колишнього суддю Дніпровського районного суду Києва, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди, затримали в лікарні “Феофанія”.

Чому НАБУ та СБУ не поділили Чауса

В Офісі генпрокурора спробували пояснити, чому за суддю, якого підозрюють у корупції, точилася боротьба між НАБУ та СБУ.

  • Річ у тім, що з 2016 року НАБУ розслідує справу про хабар, в якій Микола Чаус і є підозрюваним. До того ж у 2017 році йому заочно обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.
  • Натомість СБУ здійснює досудове розслідування у провадженні за фактом викрадення Чауса під час перебування за кордоном. 30 липня екссуддю визнали потерпілим і допитали у цій справі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *