Надзвичайно рідкісне погодне явище: поблизу Одеси з моря підіймається пара

В Одесі над морем почала підійматися пара / Колаж 24 Каналу

Поблизу Одеси 9 січня спостерігали рідкісне погодне явище. Над Чорним морем почала підійматися пара.

Внаслідок цього погодного явища над морем утворилася красива димка солоної пари. Це сталося через різницю температури між сушею і водоймою.

Біля Одеси над море почала підійматися пара

Журналісти видання “Думська” поділилися кадрами цікавого та рідкісного погодного явища у мережі. На знімках можна побачити, що море в Одеській області почало дихати парою через морози, а димка відбивається за промінцями сонця, що ховається за помірною хмарністю.

В Одеській області почало дихати парою море / Фото “Думської”

Таке природне явище можна спостерігати, коли між температурою води та температурою повітря різко виникає велика різниця. Тоді тепла водяна пара починає швидко конденсуватися в холодній атмосфері через зниження точки роси,
– наголосили журналісти.

Варто зазначити, що в Одесі цього дня синоптики прогнозували, що температуру близько -7 градусів. Водночас температура води у Чорному морі в районі міста становить близько +7 градусів, через що і виникло це природне явище.

У низці міст з’явилися яскраві світлові стовпи

  • У ніч проти 9 січня у низці міст України можна було спостерігати за незвичайним явищем. У небо здіймалися яскраві світлові стовпи.
  • На кадрах можна було побачити, що потужні світлові стовпи впевнено тягнулися вгору до небес. Природне явище фіксували у Києві, Кропивницьким і у Львівській області.
  • Варто зазначити, що це явище називають сонячними стовпами, які виникають тоді, коли промені світла, як правило сонячного, відбиваються від дрібних крижаних кристалів, які зависли у повітрі. Що це було за природне явище і як воно виглядало у різних містах нашої держави – читайте у матеріалі.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *