Надзвичайно високий рівень небезпеки: скільки “Калібрів” можуть запустити росіяни з моря

Гуменюк сказала, скільки ракетносіїв “Калібру” вивели росіяни в море / Колаж 24 Каналу

Російська армія почала виводити у Чорне море свої носії ракет типу “Калібр”. Це створює чергову загрозу ракетного удару з боку окупантів.

Наразі рівень небезпеки обстрілу України з моря ракетами типу “Калібр” надзвичайно високий. Про це в ефірі телемарафону заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає 24 Канал.

Росіяни вивели 2 ракетоносії у Чорне море

Гуменюк зауважила, що ввечері 4 січня ворог вивів свій фрегат “Адмірал Макаров” на бойове чергування. Пізніше до нього вночі 5 січня доєднався корабель “Адмірал Ессен”.

Тобто два фрегати, спорядження яких може сягати 16 “Калібрів”, зараз перебувають на бойовому чергуванні. Це надзвичайно високий рівень ракетної небезпеки з моря,
– заявила вона.

Полковниця також звернула увагу, що ракети “Калібр” – це високоточна зброя, яка може сягати всієї території України. Тому вона закликала бути дуже уважним до сигналів повітряної тривоги.

Гуменюк також наголосила, що той факт, що росіяни почали виводити свої ракетоносії у море, може свідчити про підготовку до наступного ракетного удару.

“Буде він точковий чи масований – навіть не так принципово. Тому що ми спостерігаємо, що відповідну ракетну активність ворог намагається тримати, і напруження для систем протиповітряної оборони створює системне”, – підкреслила речниця.

Крім того, у Військово-морських силах ЗСУ додали, що зараз у Чорному морі перебуває 8 ворожих кораблів, серед яких 2 носії крилатих ракет “Калібр”. В Азовському морі розташований 1 корабель окупантів, а в Середземному морі – 3 ворожі кораблі, серед яких 2 носії “Калібрів”, загальним залпом до 16 ракет.

У ВМС ЗСУ розповіли про кількість ворожих суден у морях / Інфографіка ВМС ЗСУ

Росіяни пускали кілька ракет по Україні

  • Російські загарбники 4 січня пустили свою авіаційну ракету у напрямку міста Кропивницький. Зрештою там пролунали потужні вибухи й стався приліт по одному з об’єктів енергетичної інфраструктури.
  • Згодом вибухи пролунали у Кропивницькому знову. Гучні звуки також чули й у місті Кривий Ріг після того, як там пролунала повітряна тривога.
  • Крім того, вибухи також пролунали у Миргороді й Полтаві. У напрямку цих міст прямувала російська ракета.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *