Найкращі продавці гною часто носять його зразки в роті, – Білий дім про брехню Росії про теракт

Коротка версія новини

  • Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі вказав, що вважає ІДІЛ відповідальним за теракт у Підмосков’ї.
  • Білий дім відповів Кремлю, стверджуючи, що Росія спробує перекласти провину на Україну, але партнери не бачать доказів цього.
  • США попередили Росію про загрозу теракту перед нападом і порадили американцям уникати великих зібрань у Москві.
  • Європейські депутати вважають, що ісламський тероризм відродився у зручний час для Путіна та підкреслюють загрозу для глобальної безпеки.

Кірбі висловився щодо заяв Кремля про звинувачення України до причетності до теракту / Колаж 24 Каналу

У Білому домі висловилися про заяви про звинувачення України у нібито причетності до теракту в “Крокус Сіті Холі” під Москвою. Там вчергове спростували заяви очільника Кремля щодо нібито “українського сліду” у стрілянині.

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив, що, очевидно, що відповідальність за цей теракт у Підмосков’ї несе ІДІЛ. Крім того, американський посадовець порівняв брехню країни-агресорки із “продавцями гною”.

Білий дім потужно відповів Кремлю на звинувачення України

Представник Білого дому заявив, що всупереч заявам російського диктатора Владіміра Путіна, який намагається перекласти провину на Україну, Сполучені Штати й всім іншим країнам абсолютно очевидно, що ІДІЛ несе повну відповідальність за “жахливий теракт в Москві минулого тижня”.

Це нагадує мені слова мого дядька, який мав невелику ферму і вирощував трохи худоби поблизу Окали у Флориді. Він казав, що найкращі продавці гною часто носять його зразки в роті. Схоже, російські посадовці – досить хороші продавці гною,
– потужно відповів Кірбі.

Представник Ради національної безпеки також підкреслив, що Сполучені Штати поділилися з російськими офіційними особами інформацією про неминучу загрозу теракту ще до нападу. США також надіслали Росії письмове попередження і порадили американським громадянам уникати великих зібрань і концертів у Москві як запобіжний захід.

“Ми надаємо таку інформацію Росії, тому що Сполучені Штати дуже серйозно ставляться до свого обов’язку попереджати й ніколи не хочуть спостерігати загибель невинних людей у результаті терористичних атак”, – зазначив американський посадовець.

У Європі вбачають загрози після теракту в “Крокус Холі”

  • Литовська євродепутатка від Європейської народної партії Раса Юкнявічене заявила, що загроза ісламського тероризму відродилась у зручний час для Путіна. За її словами, залишається багато питань щодо того, що сталося в “Крокус Холі”.
  • Водночас євродепутатка наголосила, що стрілянина під Москвою не повинна відволікати ЄС від подій, які відбуваються з війною в Україні. Адже Росія наразі становить загрозу глобальній безпеці.
  • Естонський європарламентар від Renew Europe Урмас Пает вважає, що світ досягнув етапу, коли терористичні організації мають і можливості, і мотивацію для завдання удару. За словами європосадовця, всі суспільства в цьому контексті є вразливими.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *