Нам доведеться це зробити, – майор ЗСУ сказав, до чого треба готуватися українцям

00:00

Повномасштабна війна Росії проти України триває вже два роки, говорити про її закінчення найближчим часом неможливо. Ба більше, щоб здобути перемогу, українцям доведеться докласти ще більше зусиль.

Про це 24 Каналу розповів майор ЗСУ заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін, зазначивши, що кожному українцю потрібно готуватися до конкретних дій. Сьогодні дехто ще може відчувати себе розслаблено і так, ніби війна десь далеко. Але це може тривати недовго.

Маємо працювати на спільну перемогу

Україні потрібна не тільки мобілізація чоловіків, яка триває. Є нагальна потреба в мобілізації всієї країни – всіх її ресурсів, всіх можливостей, виробництв тощо. Проте сьогодні цього не відбувається.

Якщо говорити про конкретні речі, нам вкрай необхідно виготовляти власні боєприпаси. Також розв’язати питання створення або хоча б збору власними можливостями сучасних дронів, роботизованих безпілотних комплексів – ті, що літають, плавають, пересуваються, переносять. Все це має бути у нас,
– пояснив Жорін.

Водночас частину комплектовання найближчим часом навряд чи зможемо робити, але це зовсім інше питання: треба брати та шукати комплектовання або брати та шукати вже готові комплекси. Це різні і ціна, і час, і можливості.

Як наголосив Жорін, суспільство має повністю мобілізуватися. Не піти в армію, а боротися та працювати на спільну перемогу. Маємо мобілізувати підприємства, а також перейти в стан виживання, адже питання саме так і стоїть.

Якщо хтось думає, що сьогодні він ще може спокійно спати, гуляти і ні про що не думати, то це тільки сьогодні. Так чи інакше, але нам це доведеться зробити. Якщо принаймні ми хочемо перемогти,
– упевнений майор ЗСУ.

Невід’ємна обов’язкова складова нашої перемоги – нарощування власних сил, власного ВПК.

Власне виробництво зброї в України

  • В СБУ розробили та виготовляють морські дрони, які стали жахом російського флоту. Виробництво розташоване в підземних цехах на території України. За словами голови СБУ Василя Малюка, надводні дрони – це “унікальний винахід СБУ”. Саме ці засоби “здійснили успішне враження” Кримського мосту, великого десантного корабля “Оленегорський горняк” і танкера SIG.
  • Також в Україні запроваджено програму підтримки технологічних стартапів в оборонній галузі MITS (“Міць”). Її курують компанії з України та США, які мають спеціалізацію в галузі передових оборонних технологій.
  • Проєкт має надати ЗСУ швидкий і повноцінний доступ до сучасних оборонно-технологічних рішень. Зокрема, MITS може надати інвестицію стартапам у 200 тисяч доларів.
  • Підприємець і волонтер Юрій Голик разом із партнерами створили команду інженерів, а також відкрили власне виробництво дронів. Він закликає інших українців створювати та збирати дрони для ЗСУ.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *