НАН долучиться до створення Президентського університету

Міністерство освіти і науки та Національна академія наук домовилися об’єднати зусилля у напрямку розвитку проекту «Президентський університет».

Відповідний меморандум підписаний міністром освіти Сергієм Шкарлетом та президентом НАН Анатолієм Загороднім.

За словами міністра освіти, консолідація зусиль дасть позитивний результат на шляху до створення потужного університету, який стане точкою перезавантаження системи, розробки нового підходу до пошуку й продукування знань, а також підготовки кадрів.

У Міністерстві освіти зазначають, що меморандум окреслює сфери двосторонньої співпраці до 1 жовтня 2025 року щодо консолідації в поглибленні, зміцненні та розширенні зусиль у межах реалізації проєкту «Президентський університет», Концепцію якого схвалено розпорядженням Кабінету Міністрів.

Також Сергій Шкарлет повідомив, що цього року було розроблено ескізний проєкт університету, проведено інженерно-вишукувальні роботи, підготовлено законопроект «Про Президентський університет».

З метою залучення найкращих українських викладачів і науковців було проведено презентації та круглі столи в Одесі, Івано-Франківську, Маріуполі, Харкові та інших містах.

Окрім того, було проведено перший раунд перемовин з іноземними донорами, тендери на підготовчі роботи та концепцію науково-технологічного парку, підготовлено освітньо-наукові програми та закладено 500 млн грн у бюджет 2022 року.

Меморандум також передбачає впровадження ключових спеціальностей, які складають основу 6-го технологічного укладу: інформаційні технології, кібербезпека та штучний інтелект, нанотехнології, аерокосмічні технології, новітні енергетичні технології, біотехнології та науки про здоров’я, глобалізація та міжнародні комунікації.

наука

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *