“Наші люди не втомилися”: у Зеленського назвали чинник, який вплине на бажання мобілізуватися

Єрмак назвав чинник, який вплине на бажання українців мобілізуватися / Колаж 24 Каналу

В Україні продовжили загальну мобілізацію та воєнний стан. Наша держава потребує збільшення людського ресурсу в армії задля подальшого ведення війни.

В Офісі Президента пояснили, що саме вмотивує українців долучити до лав Збройних Сил України. Андрій Єрмак вважає, що чим більше буде зброї в Україні, тим більшим буде бажання громадян обороняти власну державу.

Україна активно працює з партнерами

Коментуючи питання ймовірних труднощів з мобілізацією, український посадовець зауважив, що “жодна мобілізація в історії будь-якої країни не була популярною”. Водночас назвав чинники, що впливають на мотивацію українців.

За два роки ми показали, що наші люди дуже мотивовані, але це дуже залежить від того, як ми оснащуємо наші бригади. Це дуже відповідає сильним політичним рішенням, ухваленим нашими партнерами,
– сказав він на саміті демократій у Копенгагені.

За його словами, це є однією з головних причин, чому наша держава прагне насамперед продовжити підписання безпекових угод на основі Вільнюської декларації. Наші представники наполегливо працюють з “американськими друзями та колегами”.

Єрмак також наголосив, що Україна просить від партнерів лише одне – достатню кількість зброї, яка необхідна для стримування ворога. Зокрема, це стосується додаткових систем протиповітряної оборони, артилерії та ракет великої дальності.

“Наші люди не втомилися. Наш народ сильний. Наші герої продовжують боротьбу. Ми просимо більше протиповітряної оборони, артилерії, ракет великої дальності та можливість використовувати це для відповіді. Тому що іноді одна проблема, яка у нас є, полягає в тому, що нашому солдату не вистачає ні амуніції, ні зброї”, – зауважив керівник Офісу Президента.

Мобілізація в Україні: коротко

  • Представник Міноборони розповів, що рішення про призов до військової служби буде прийматися не лише з урахуванням власного бажання засудженого та характеру його злочину, але й з огляду на висновок ВЛК, рішення суду та готовності командира прийняти цю особу до свого військового підрозділу.
  • Речник Міноборони Дмитро Лазуткін розповів, що з 18 травня “зміниться підхід до цієї війни”. За його словами, час, коли одна частина воювала, а інша – жила звичайним життям, підходить до кінця.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *