Оголошення Росією у розшук українських чиновників є частиною операції “Майдан-3”, – ISW

Ймовірно, Кремль готується до операції “Майдан-3” / Фото Радіо Свобода

Російське МВС оголосило у розшук президента України Володимира Зеленського, командувача Сухопутних військ Олександра Павлюка та екс-президента Петра Порошенка. Ці дії Кремля можуть свідчити про підготовку до операції “Майдан-3”.

Аналітики з Інституту вивчення війни наголошують на тому, що це рішення може бути спрямоване на дискредитацію нинішнього та попереднього урядів України, що прийшли до влади після Євромайдану 2014 року. Вони також говорять, що ці дії можуть бути спрямовані на ізоляцію країни на міжнародній арені.

Для чого Кремль оголосив розшук українських високопосадовців

У звіті ISW мовиться, що Кремль продовжує подати війну проти України інакшою, ніж вона є насправді. Аналітики зазначають, що МВС Росії хоч і подало в розшук українських чиновників, втім, не конкретизувало злочинів Зеленського, Павлюка та Порошенка, а також інших українських посадовців.

У Інституті вивчення війни говорять, що ці кроки, ймовірно, є частиною інформаційної операції “Майдан-3”.

Рішення Кремля оголосити Зеленського, Павлюка і Порошенка у розшук, ймовірно, є частиною російської інформаційної операції “Майдан 3” і ширших зусиль Кремля з дискредитації нинішнього і попередніх прозахідних українських урядів, що прийшли до влади після Євромайдану 2014 року, а також з дипломатичної ізоляції України,
– пояснюють аналітики.

Крім того, ці дії Росії, можуть бути, частиною стратегії на підтвердження юрисдикції своїх законів у суверенних європейських і пострадянських країнах, а також можуть бути спрямовані на створення інформаційних умов для можливої майбутньої агресії проти країн-членів НАТО.

“Раніше МВС Росії вже оголосило у розшук кількох посадовців з країн-членів НАТО, зокрема Естонії, Латвії та Литви, за нібито порушення низки російських федеральних законів на території країн-членів Альянсу”, – мовиться у звіті.

МВС Росії оголосило в розшук українських високопосадовців: що відомо

  • Міністерство закордонних справ України вважає, що дії МВС Росії, які оголосили президента Володимира Зеленського у розшук, свідчать про безвихідність російської влади.
  • Не так давно, у кінці березня, один з московських судів “заочно арештував” главу СБУ Василя Малюка. Його звинувачують буцімто “в організації теракту”, а також окупанти оголосили його у “міжнародний та федеральний розшук”. Водночас Малюк заявив, що так званий “арешт від кишенькових суддів Кремля” не заслуговує жодної уваги.
  • Також відомо, що Росія оголошувала в розшук очільника ГУР Кирила Буданова. Це сталося у 2023 році. У ГУР такі дії росіян назвали невдалим і примітивним кроком.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *