Окупанти запустили по Україні 31 “Шахед” і дві ракети: як відпрацювала ППО

Атака на святвечір / Колаж 24 Каналу

Росіяни атакували Україну напередодні Різдва 31 ударним безпілотником типу “Шахед” та двома ракетами. Повітряні сили збили 28 ворожих дронів і обидві ракети.

Про успішну роботу прозвітували у Повітряних силах станом на ранок 25 грудня. У командуванні розповіли деталі атаки, зокрема, напрямки запуску ракет та безпілотників.

Противник атакував 31 ударним БпЛА типу “Шахед” із районів Чауда, Балаклава (Крим) та двома авіаційними ракетами. В результаті протиповітряного бою знищено 28 ударних БпЛА,
– ідеться у повідомленні.

Ворожі дрони знищено у межах: Одеської, Херсонської, Миколаївської, Донецької, Кіровоградської та Хмельницької областей.

Росіяни атакували ракетами

Також росіяни випустили керовану авіаційну ракету Х-59 на Запорізькому напрямку та протирадіолокаційну ракету Х-31П із акваторії Чорного моря. Обидві ракети збили.

Більшість ворожих цілей знищено / Інфографіка Повітряних сил

Де працювала ППО

Під час бойової роботи Сили оборони Півдня збили 22 ударні безпілотники типу “Шахед”:

  • 17 – на Одещині;
  • 3 – на Херсонщині;
  • 1 – на Миколаївщині;
  • 1 – на Кіровоградщині.

Також відомо, що ще 5 ворожих “Шахедів” збито на Дніпропетровщині.

“Знищено 5 ворожих шахедів. Вчора ввечері та ближче до ночі їх збили наші військові з ПВК “Схід””, – повідомив голова Дніпропетровської ради Микола Лукащук.

Він уточнив, що 2 БПЛА збили в Синельниківському районі, ще 2 в Дніпровському та 1 у Павлоградському.

Один ворожий “Шахед” долетів до Заходу країни. Його знищили на Хмельниччині. Це підтвердило командування “Захід”. В Хмельницькій ОВА уточнили, що інформації про загиблих, травмованих та руйнування не надходила.

Наслідки атаки

  • Під атакою були південні області України, де збили найбільше дронів. Уламки спричинили пошкодження технічних приміщень у припортовій інфраструктурі Одеси. В регіоні пошкоджена адмінбудівля та склад, які не діяли.
  • У Бериславському районі Херсонщини є влучання: спалахнула пожежа на складських приміщеннях, яку вже загасили.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *